ژانویه 31, 2020

اینجا هستید: صفحه اصلی / 31 ژانویه 2020

سنجد تلخ Hippophea rhamnides

Categories:
31/01/2020

سنجد تلخ (کام ، کهام) در منطقه طالقان به آن پرچین هم میگویند . درختچه ای است خزان پذیر رنگ برگ و رنگ تنه آن خاکستری است . در حاشیه جوی ها و رودخانه ها می روید . درختچه ای مناسب جلوگیری از فرسایش خاک در حاشیه رودخانه هاست و از ورود سیلاب های بهاری به مزارع و روستاهاجلوگیری می نماید .
میوه های آن در پاییز به رنگ نارنجی در می آیند و زیبایی خاصی دارند . حاوی ۴ نوع امگا هستند جالب است بدانید در ۱۷ کشور این گیاه بخاطر داشت میوه ترش و شیرین (ملس) کشت می شوند.

برگ این سنجد بسیار با ارزش است و از آن نوعی چای گران قیمت تولید می شود .از دانه میوه های این گیاه در روغن ها و نوشابه های انرژی زا استفاده می شود ، این گیاه در یاسوج ، گرگان ، خراسان رضوی و طالقان یافت می شود .کهام گیاهی تیغ دار است و برای حیوانات محیطی امن ایجاد میکند .زیستگاه بلبل ها و بسیاری از حیوانات وحشی است . در منطقه طالقان نوعی بلبل در این درختچه زندگی می کند که به آن پرچین خیزک می گویند .

این گیاه استفاده زبنتی بسیار زیادی در مناطق سردسیر تا ارتفاع ۲۰۰۰ متر دارد ، که متاسفانه مغفول مانده است .
این درخت را می توان به عنوان حصار (پرچین) ، زمینه رنگ سایر درختان سیل بند حاشیه رودخانه ها و کمک به زیستگاه حیوانات وحشی به عنوان مکانی امن در مناطق یاد شده کاشت .
جای این درختچه در محیط زیست مناطق سردسیر خالی است .